Nalo - funkcionální faserové obaly

Funkcionální faserové obaly představují novou generaci faserových obalů propůjčující výrobkům vedle základní obalové funkce i dodatečnou funkční vlastnost.

Z hlediska druhotné funkce se dělí na obaly s přidanou funkcí vzhledovou (NaloNet), tvarovou (NaloFashion), s přidanou funkcí aroma (NaloSmoke) a barvy (NaloColor).

NaloNet (NaloFaserNet)

Použití: 
Obaly NaloNet se používají jako zauditelné obaly pro trvanlivé i polotrvanlivé salámy vyráběné studenou/ teplou cestou (typ Faser I, S) a jako obaly pro vařené zauditelné šunkové výrobky, které se vyznačují lehkou loupatelností (Faser P,N). 

NaloNet spojuje přednosti faserových obalů s výjimečným vzhledem poskytnutým výrobkům potažením faserového obalu rýznámi typy sítěk.Například imitace povrchu včelích plástů, který je vytvářen mezi oky díky speciální technologii upevnění síťky na faserovém obalu, což umožňuje, že se faserové obaly se síťkou při plnění dílem v místě očka síťky vyboulí. Tak vzniká pravidelná struktura povyrchá s vyboulenými "očky", která dodává výrobkům zajmavý vzhled.

DOKUMENTY

NaloFashion

NaloFashionPoužití:
Obaly NaloFashion se používají u fermentovaných salámů a u studenou cestou vyráběných roztíratelných masných výrobků typu métský salám. 

Tyto šité faserové obaly dorůzných forem propůjčují výrobkům rustikální vzhled, imitující přírodní formy střev. Speciální provedení švů zajišťuje těsnost proti úniku tuku, což je důležitá vlastnost v oblasti použití těchto obalů.

DOKUMENTY

NaloSmoke

NaloSmokePoužití: 
Obaly NaloSmoke se používají pro vařené masné výrobky, kde je vyžadována jemná zauzená chuť bez nutnosti výrobky zauzovat. 

NaloSmoke je faserový obal s dodatečnou funkcí kouřového aroma, které je docíleno prostřednictvím různého stupně nasycenosti faserového obalu tekutým kouřem.

DOKUMENTY

NaloColor

NaloColorPoužití:
Obal NaloColor je vhodný pro všechny druhy šunek a vařených měkkých salámů, kde je požadována barevná povrchová úprava

Viskózní obal řady NaloFaser s barevnou impregnací na bázi potravinářských karamelových barviv sloužící k zajištění přenosu této barvy na povrch vařeného výrobku během jeho technologického zpracování (one step process).

DOKUMENTY
zavrit